Український боксер, дотримуючись активної проукраїнської позиції, продовжує жити в своєму рідному Сімферополі. Каже, доводиться часто перетинати кордон з тимчасово окупованою територією, але проблем з прикордонниками поки не виникає.

Боксер також розповідає, що наразі ситуація в Криму дуже незрозуміла, важко визначити, хто в цій ситуації має рацію. Тому тема політики в його колах – табу.

В колі друзів чи близьких ми не піднімаємо питання політики. Я спортсмен, а не політик. Не хочу говорити на такі теми. Бо до кінця не знаю правду, - каже боксер.

Навіть в часи окупації Усик не боїться говорити: Крим – це Україна. Розповідає, на формування такої проукраїнської позиції вплинув, в першу чергу, спорт.

Я виступаю на міжнародних змаганнях, представляю свою країну. І це суперництво з іншими країнами на мене вплинуло, - пригадує Сашко.

Боксер ще в часи виступів за “Українських отаманів” виходив на ринг в супроводі пісні “Їхали козаки”. Не зраджує традиції Усик і на професійній боксерській арені. Як розповідає сам боксер, ця пісня має для нього особливе значення, адже вперше почув її, коли малим ходив вчитись танцювати український гопак.

Читайте також: Усик не збирається їхати із Сімферополя

Він також пригадує, що через козацький оселедниць і гопак у фіналі на Олімпіади-2012 його часто питали хто ж вплинув на його імідж і підказав поводитись саме так.

Я далекий від різних піар-ходів. Тому відповідав, що танцювати гопак мені підказувало серце. Тим більше, спочатку я справді танцював елементи гопака, а далі – це був вже просто емоційний сплеск, - переконує Олександр.

Ситуацію з окупованим Кримом Усик коментує по-філософськи:

Хтось грається нашою країною. Комусь явно не хочеться, щоб наша країна була такою ж великою і сильною. Людей одурачили і закинули в їхні голови непотріб. Хто в цьому винен? Винні навіть ми – прості люди. Треба починати з себе. Треба розширювати своє розуміння дому – це не лише хата і подвір’я, - це твоя країна.