“Коли я вперше побачив роботи Жені Гапчинської, мені тиждень снилися кольорові сни”, - пригадує директор видавництва "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" Іван Малкович.

Особливий норов маленька дівчинка Женя з багатодітної родини мала з самого дитинства. Точно знала, чого хоче, і завжди малювала.

“Скільки я себе пам'ятаю, ми постійно переїжджали, я переходила з ізостудії в ізостудію. До 12-ти років я думала, що всі люди так само живуть і цим же займаються”, - розповідає художниця Євгенія Гапчинська.

Згадує прогуляні через викладачів заняття та перекреслені малюнки. Втім, зізнається, що вдячна за науку. Потому були художнє училище, живописне відділення Харківського промислового інституту, стажування у Нюрнберзькій академії мистецтв. Усього - 11 років протистоянь з чужими поглядами на світ.

Згадуючи про викладачів, Гапчинська жартує, що з ними коса находила на камінь.

Втома від боротьби із системою примусила художницю взяти паузу. Втім, саме завдяки їй та новому внутрішньому спокою і народжується теперішня Гапчинська-художниця.

“Я почала малювати для себе, в ім’я свого задоволення”, - говорить художниця Євгенія Гапчинська.

З-під пера художниці з’являються її перші малюки - кумедні, товстенькі та лисі. Гапчинська щиро захоплюється особливою дитячою красою. Втім зізнається, що дитина така ж людина, просто маленька.

“Діти красиві тим, що вони просто як яєчко Фаберже, маленька рожева іграшка”, - каже художниця Євгенія Гапчинська.

“Таке надумати дуже важко. Потрібно бути великим генієм або ж просто дуже щиро в це вірити і щиро це робити”, - розповідає чоловік Євгенії Гапчинської, художник і дизайнер Дмитро Гапчинськи.й

Надихається художниця обривками розмов на вулиці, піснями, фрагментами з фільмів. Малюки з картин пізнають нові ролі, а сама Гапчинська впевнено іде до ще однієї мрії, власної книжки "Посібничок з йоги".

“Я просто щаслива робити цю книгу. Я начебто сама роблю йогу на морі. і відчуваю, як все наповнюється вітром”. – каже художниця Євгенія Гапчинська.

З художницею працюють потужні видавництва, за мотивами її робіт випускають книжки, марки та листівки.

“Коли вона малює Ван Гога, вона точно все передає. Ця дівчинка просто перевтілюється. Подивіться, як вона промальовує платтячко, у неї всі складки майстерні. Вона іноді не робить наголосу на обличчя, але так усе виходить, що образи її звучать”, - зазначає директор видавництва "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" Іван Малкович.

Усі проекти Гапчинська починає лише для натхнення, втім, бізнес набирає обертів. Художниця відкриває "Галереї щастя" у Києві, Одесі, Дніпропетровську, Москві. Роботи прикрашають приватні колекції у всьому світі.

“Таким бізнесом взагалі складно займатися, тому що це не ковбаса, не штани, не хліб, які потрібні кожен день. Тут усе залежить від того, наскільки це тобі потрібно для душі”, - каже чоловік Євгенії Гапчинської, художник і дизайнер Дмитро Гапчинський.

Художники-початківці сьогодні малюють "під-гапчинську", втім вона сама до власного успіху та місця у світовому мистецтві ставиться спокійно. Мріє про щастя доньки та меню на вечерю. А в душі залишається дитиною, яка захоплено малює улюблене море.