За словами Ілларіонова, з 6 по 16 березня Володимир Путін дійсно був хворий, передає Укрінформ.

Дійсно, Путін не був здатний постати перед камерами, але він досить швидко відновив свої сили, і зараз — не на всі 100%, але у великій мірі — бере активну участь у багатьох заходах,
— розповів екс-радник президента РФ журналістам.

Ілларіонов вважає, що нинішній збій зі здоров'ям Путіна "сплив" з двох причин.

"Перша полягає в тому, що вперше за 15 років, незважаючи на те, що нездужання бували й раніше, це стало фактом публічним. Не вдалося використати традиційний метод "консервів", щоб приховати факт відсутності Володимира Путіна на робочому місці, оскільки був запланований ряд міжнародних зустрічей, які довелося скасовувати в останній момент", — нагадав він.

Другою причиною Ілларіонов назвав те, що в період нинішньої хвороби Путіна розгорнулася небувала боротьба всередині російського керівництва між основними елементами режиму — силовими відомствами. При цьому, за його словами, зараз ця боротьба набула найбільших за весь час масштабів.

З одного боку — це ФСБ, Федеральна служба з контролю за наркотиками і Слідчий комітет, як мінімум. З іншого боку — Федеральна служба охорони і Кадиров,
— пояснив екс-радник російського президента.

На його думку, абсолютно новим явищем є те, що зараз все відбувається з використанням місцевих ЗМІ.

Ілларіонов вважає, що це "свідчить про переформатування політичного простору і про те, що політична боротьба нинішнього режиму вийшла на новий рівень, якого раніше не було".

Нагадаємо, російські військові й розвідники повідомили своїм американським колегам, що президент Росії Володимир Путін хворів, коли протягом 11 днів у березні не з'являвся на публіці.