Втім, найбільше від суїциду індійських фермерів страждають їхні дружини. Адже жінки після смерті чоловіків залишаються єдиними годувальницями родин.

"Наші чоловіки йдуть з життя з відчаю, а ми повинні турбуватися про все, їхнє поховання, як далі жити, як ростити дітей. Самогубства треба зупинити, бо тоді залишаться лише вдови". - каже вдова Камала Суртам.

Практично всі індійські фермери беруть кредити в банках для розвитку бізнесу. Віддають гроші після збору врожаю, але якщо продукцію знищить стихійне лихо, люди втрачають домівки та поля, які йдуть під заставу. У відчаї фермери вкорочують собі віку. Зазначимо, за рік індійський фермер може заробити 500 доларів США.

Левова частка коштів йде на купівлю зерна для посівів та повернення кредитів. На життя не залишається практично нічого. В уряді кажуть, що про проблему знають і намагаються з нею боротися, зменшують податкове навантаження на землеробів та впроваджують пільгові кредити. Незважаючи на це, епідемія самогубств на спад не йде, зазначають ЗМІ.