"Коридор ганьби", який влаштували в Донецьку українським військовим, асоціюється психологу з так званою хуліганською забавкою, коли в союзі залізний рубль приварювали до електрону і забивали його в асфальт, і потім спостерігали за громадянами, які намагались його підняти.

Такого роду інформація приречена на фальшиве споживання, тому всі канали, які транслюють такі відео – неминуче потрапляють в розтяжку інформаційної бомби,
— каже Олег Покальчук.

Емоційна новина відкриває двері для закладки певної інформації, яка є деструктивного характеру – і от "ви попали", розповідає психолог.

Він зазначив, що телеканали мають нести відповідальність за наслідки трансляцій. Ці наслідки дуже очевидні, вони генерують посттравматичні синдроми в населення, яке в меншій мірі відповідає за те, що воно споживає, ніж люди, які це транслюють.

Кажучи "протидіяти" – ви вже програли, оскільки ви потрапляєте в систему координат, яку вигадали не ви,
— наголосив соціальний психолог.

Покальчук додав, що навіть посередній спеціаліст інформаційної війни зробить такий тип інформаційної бомби, яка неодмінно підірветься. Він пояснив, що це як в саперній справі – фахівці закладають в можливість розмінування факт підриву.

Медіа ловляться на гачок сенсації неминуче як на живця, вони приречені це транслювати. Ми є такого самого рівня, що й ворог? Чи ми інакші?
— говорить він.

Психолог додав, що люди, які хотіли комунікувати і спілкуватися — вони вже по цей бік фронту. Сергій Покальчук коментуючи ставлення до війни зазначив, що люди звикають до всього, вони завжди забувають по негативні переживання. Радянський союз тому свідчення.