Нагадаємо, в Україні вже дві доби немає доступу до мережі державних реєстрів. Мін'юст говорив про хакерську атаку на сайт. ЗМІ повідомляли, що до неї може бути причетний колишній директор "Інформцентру" Віталій Добжанський, який зараз перебуває в Ізраїлі.


Однак у листі колективу підприємства "Інформаційний центр" підозру кинуто на нинішнє керівництво.

За даними співробітників, в перший день роботи новий директор Богданов Л.В. дав вказівку про копіювання всієї інформації баз даних, яке здійснювалося сторонніми людьми, що не є працівниками підприємства.

"Під час копіювання інформації, ці приведені Богдановим Л.В. "хакери" зламали програмне забезпечення одного з серверів, чим і спричинили повну зупинку роботи усіх реєстрів", - сказано у листі.

Працівники держпідприємства також вказують на те, що керівником служби безпеки їхнього відомства призначено "відомого рейдера, який спеціалізується на захопленні квартир громадян та злочинах у сфері нерухомості, – Малєту Сергія Вікторовича".

До слова, заступник гендиректора "Інформцентру" Вадим Хоруженко повідомив "Українській правді", що підприємству з липня не перераховують кошти на утримання.

"Ці кошти хтось, мабуть, захотів прибрати до своїх рук", - говорить Хоруженко про можливі мотиви рейдерської атаки.

Нагадаємо, в Україні вже 2 доби не працюють держреєстри інформаційної мережі Мін'юсту. У країні неможливо оформити договори купівлі-продажу, автокредити, іпотеку та інші юридичні документи, для яких потрібен доступ до реєстру.

Мін'юст обіцяє, що 3 жовтня всі поломки будуть усунуті.