Модульний смартфон

Модульний смартфон Puzzlephone від Circular Devices має "хребет", "мозок" і "серце". Модуль "хребет" — це каркас з дисплеєм, механічні кнопки, динаміки, мікрофон і фронтальна камера, "серце" — акумулятор і другорядні електронні деталі, а "мозок" складається з процесора, основної електроніки та камери.

Кожен з цих модулів у перспективі можна буде заміняти іншими — потужнішими чи енергоефективнішими, за бажанням користувача.

Перший прототип Puzzlephone покажуть у 2015 році. Зазначимо, компанія Google теж працює над модульним смартфоном. Пристрій під назвою Project Ara може з'явитися на ринку наступного року.

Годинник з електронного паперу

Компанія Sony розробила унікальний наручний годинник. Ґаджета під назвою FES Watch виготовили з так званого електронного паперу. Фактично вся його поверхня відіграє роль дисплея, пристрій є дуже тонким і, що важливо, енергоефективним. На одному заряді батареї він може працювати до 60 днів.

FES Watch має доволі обмежений функціонал — він може тільки показувати час і змінювати свій дизайн залежно від жестів власника. Всього є 24 варіанти. Ані з'єднання зі смартфоном, ані фітнес-функцій не передбачено.

На ринку FES Watch може з'явитися навесні 2015 року. Орієнтовна ціна — 170-200 доларів.

Скорострільний акумулятор

Супершвидкий зовнішній акумулятор. Пристрій під назвою UNU Ultrapak здатний всього за 15 хвилин зарядитися на 2000 мА/год. Цього цілком достатньо, щоб забезпечити смартфону цілий день автономної роботи.

Батарея доступна у двох варіантах: Ultrapak Go ємкістю 3000 мА/год та Ultrapak Tour на 10 тисяч. Повна зарядка першого займає півгодини, а другого — 100 хвилин.

Розробник пояснює — фірмова технологія Ultra-X спочатку подає на батарею високий струм. При рівні заряду 50-60% система переходить на звичайний струм, що запобігає пошкодженню пристрою.

"Ультрапаки" обладнані ліхтариком та невеликим світлодіодним екраном. На ньому відображається рівень заряду акумулятора і час до повного відновлення. Молодша модель має один USB-порт, старша — два. Ціна — 60 та 100 доларів відповідно.