Додаток Google, що перекладає розмову

Google додав до мобільного додатку Translate кілька нових функцій. Відтепер програма вміє перекладати розмову. Потрібно обрати мови, натиснути на іконку мікрофона і почати говорити. Додаток автоматично розпізнаватиме фрази і видаватиме їхній переклад.

Крім того Google Translate тепер вміє перекладати текст із зображень. Достатньо просто навести камеру на потрібний напис. Поки що ця функція працює лише на декількох мовах, серед яких англійська, німецька, французька і російська.

Пристрій для розумного дому

Український стартап розробив пристрій для розумного дому. Ґаджет під назвою Branto дозволяє дистанційно стежити за тим, що відбувається вдома, а також керувати побутовою технікою.

Пристрій виконаний у формі кулі й оснащений цілим набором електроніки. Зокрема, тут є динаміки та HD-камера з кутом огляду 360°. Завдяки цьому господар може стежити за своєю оселею зі смартфону.

Також передбачена функція "домашнього сторожа" - система нічного бачення та вбудовані сенсори миттєво попередять власника про підозрілу активність у приміщенні.

Крім того модулі Wi-Fi, Bluetooth й інфрачервоний порт дозволяють підключити Branto до кондиціонера, розеток, освітлення, аудіосистеми, телевізора тощо. Усім цим можна керувати зі смартфону і навіть з Google Glass.

Зараз українці збирають кошти на розвиток проекту на "Кікстартері". Потрібно щонайменше $500 000. Підтримати їх можна оформивши попереднє замовлення на Branto за $300. На ринку ґаджет має з'явитися восени і коштуватиме на $100 дорожче.

"Розумне" кріплення для сноуборду

Підвищити скіл катання на сноуборді допоможе "розумне" кріплення Cerevo XON Snow-1. Воно комплектується адаптером Bluetooth 4.0 для зв'язку з мобільним пристроєм, фірмовим додатком та набором датчиків.

Зокрема є акселерометр, сенсори вигину і навантаження. Усе це дозволяє стежити за зміщенням центру тяжіння та швидкістю, а також записувати маршрут руху. Додаток вміє транслювати цю інформацію в реальному часі. Батареї в кріпленні вистачає на 6-8 годин.

Ціна комплекту — $400-600.