"Фотошопу" — 25 років

Перша версія популярного графічного редактора від Adobe з'явилась у далекому 1990 році. За цей час вийшло 15 повномасштабних оновлень — програма змінилась до невпізнання, а кількість її користувачів сягнула сотень мільйонів.

Цікаво, що історія "фотошопа" бере початок ще раніше — у 1987 році. Саме тоді брати Томас і Джон Ноли створили програму під назвою Display для комп'ютерів Apple Macintosh. З її допомогою можна було вносити невеликі правки в зображення. Через рік проект перейменували в ImagePro і тоді ж ним зацікавилась Adobe Systems.

Компанія викупила у братів Нолів права на програмне забезпечення і через кілька років на його базі випустила редактор Adobe Photoshop 1.0.

Перший гібридний літак

Інженери Кембриджського університету спільно з компанією Boeing розробили прототип першого гібридного літака.

Компактний одномісний апарат обладнали чотиритактним двигуном внутрішнього згорання від Honda, а також спеціальним електромотором. Агрегати з'єднані таким чином, щоб кожен з них міг обертати пропелери.

Під час набору висоти, коли потрібна вся потужність, працюють обидва двигуни, а після виходу на крейсерську швидкість бензиновий відключається. Хоча під час польоту він може працювати як генератор для підзарядки акумуляторів.

Наразі розробники випробовують своє творіння на висоті близько 400 метрів. Подальші вдосконалення спрямують на зменшення витрат пального і збільшення запасу ходу.

Окуляри доповненої реальності від Sony

Sony випустить власні окуляри доповненої реальності. Ґаджет під назвою SmartEyeglass вийде 10 березня за ціною $840. Щоправда, це буде версія для розробників, яка постачатиметься зі спеціальним програмним забезпеченням SDK для створення додатків. Користувацький продукт з'явиться пізніше.

Пристрій обладнаний 3-мегапіксельною камерою та прозорими лінзами, на які виводиться різноманітна інформація. Це можуть бути текстові повідомлення, навігаційні підказки, зображення. Потрібні дані SmartEyeglass отримують зі смартфону через Bluetooth.

Передбачена підтримка Wi-Fi та NFC 1 ці модулі разом з динаміком і акумулятором знаходяться у спеціальному виносному блоці. За словами Sony, батареї вистачає на 150 хвилин роботи, а при активації камери - на 80 хвилин.