Ноутбук Chromebook Pixel

Компанія Google представила новий ноутбук під назвою Chromebook Pixel. Пристрій отримав сенсорний дисплей діагоналлю 12,85" (2560 × 1700), алюмінієвий корпус та потужну батарею, якої вистачає на 12 годин роботи.

Новий Chromebook доступний з процесорами Intel Core i5 та Core i7 з тактовою частотою 2.2 ГГц та 2.4 ГГц відповідно. Обсяг "оперативки" — 8 або 16 Гб, а внутрішнього накопичувача — 32 або 64 Гб, залежно від комплектації.

Також є два універсальні порти USB Type C, модулі Wi-Fi, Bluetooth 4.0 та веб-камера 720р. Працює ноутбук під управлінням гуглівської "операційки" Chrome OS. Ціна Chromebook Pixel — від 999 доларів.

Концептуальна шина

Компанія Goodyear розробила універсальну шину для будь-яких дорожніх умов. Концептуальна покришка під назвою Triple Tube має три індивідуальні камери з автоматичним регулюванням тиску. Вбудований насос самостійно розподіляє повітря, орієнтуючись на обраний режим їзди — Eco/Safety, Sporty та Wet Traction.

При "економічно-безпечному" налаштуванні всі три камери накачані максимально, що зменшує опір коченню. В "спортивному" режимі в одній з камер знижується тиск, забезпечуючи водію більше контролю над авто. А профіль "вологе покриття" миттєво адаптовує колеса до їзди в дощ.

У Goodyear кажуть, що представлені шини — не ринковий продукт. Це лише концепт, бачення компанією автомобіля майбутнього.

Нанотехнології в Гамбурзі

У Гамбурзі боротимуться з випорожненнями на вулицях за допомогою нанотехнологій. В рамках експерименту стіни всіх будівель кварталу червоних ліхтарів Санкт-Паулі вкрили спеціальною водовідштовхувальною речовиною Ultra-Ever Dry.

Завдяки цьому покриттю сеча відбивається на штани та взуття порушників. Таким чином, за словами організаторів, наступного разу люди задумаються перед тим, як задовольнити свої потреби просто на вулиці.