Політ на Марс

26-річний український інженер увійшов до сотні претендентів на участь в унікальній експедиції Mars One. У рамках цього проекту в 2025 році на поверхню "червоної планети" має висадитися команда з 4-ох людей з квитком в один бік.

Вони розпочнуть будівництво населеної бази для подальшої колонізації Марса. Передбачається, що кожні два роки до них відправлятимуть нових добровольців. Очікують, що до середини 2030-их років на планеті сформується колонія з 24 поселенців.

Прийом заявок на участь в проекті завершили ще в 2013 році. Всього бажання стати членом унікальної експедиції виявили понад 202 тисячі людей зі 140 країн. Після першого етапу відсіювання залишилось близько 1000 кандидатів, після другого — 600. Тепер їх 100. Більшість з них проживають у Північній і Південній Америці та Європі. Є африканці й австралійці. Вік претендентів — від 19 до 60 років.

Фінальну сотню чекають складні фізичні та психологічні тести, після яких залишаться 24 щасливчики. Їх розділять на 6 команд і розпочнуть курс всебічної підготовки. Та група, яка продемонструє найкращий результат, і відправиться першою колонізувати Марс через 10 років.

Lumia 435 вже в Україні

В Україні стартували продажі нового бюджетного Windows-смартфона — Microsoft Lumia 435. Ціна апарата — 2100 грн.

За ці гроші покупці отримують 4-дюймовим дисплей (800×480), двоядерний процесор Qualcomm Snapdragon 200 з частотою 1.2 ГГц та 1 Гб "оперативки".

Обсяг вбудованої пам'яті — 8 Гб, її можна розширити картами ємкістю до 128 Гб. Є дві камери, основна з роздільною здатністю 2 Мп, фронтальна — на 0,3 Мп.

Операційна система — Windows Phone 8.1. Серед корисних додатків — Lumia Camera, Lumia Selfie та HERE Maps.

Смартфон доступний в чорному, білому, зеленому та оранжевому кольорах. Підтримується дві SIM-карти.

Клавіатура Phorm для iPad Mini

Компанія Tactus розробила унікальну клавіатуру для iPad Mini. Новинка під назвою Phorm створена для тих користувачів, яким не вистачає тактильних відчуттів при роботі з планшетом.

Розробка має вигляд чохла із тонкою захисною плівкою для екрана, всередині якої прокладені десятки мікроскопічних каналів. До них у потрібний момент подається спеціальна рідина і формує опуклості.

Завдяки цьому користувач може відчувати кнопки своїми пальцями. Якщо фізична клавіатура не потрібна, то її можна вимкнути спеціальним перемикачем.

У продажу Phorm має з'явитися влітку за ціною 149 доларів. Оформивши попереднє замовлення на офіційному сайті Tactus, можна зекономити 50 доларів.