Авторегулятор швидкості від Ford

Інноваційна система під назвою Intelligent Speed Limiter працює в тандемі з комплексом розпізнавання дорожніх знаків. Вона фіксує обмеження максимальної швидкості на конкретній ділянці і самостійно сповільнює авто. При чому відбувається це без гальм – за рахунок зменшення подачі пального у двигун.

Працює система у діапазоні від 30 до 200 км/год. При чому водій може виставити поріг спрацювання на 10 км/год вище від швидкості, вказаної на знаках. Також зберігається можливість повністю деактивувати систему або самостійно перевищити швидкість, натиснувши на педаль акселератора.

Intelligent Speed Limiter увійде до списку оснащення мінівена Ford S-Max нового покоління, а згодом й інших моделей.

Whiskas Catstacam

Відтепер постити свої фото в соцмережах можуть навіть кішки! Компанія Mars Petcare випустила під брендом Whiskas мініатюрну камеру, яка автоматично завантажує знімки Instagram.

Catstacam, а саме так назвали ґаджет, чіпляється на шию тваринки і активується завдяки вбудованому датчику руху. Камера робить шість фотографій на хвилину. Коли кішка опиняється в зоні дії Wi-Fi, система автоматично завантажує зображення в Instagram у заздалегідь створений обліковий запис.

Побутовий вогнемет XM42

Американська компанія Ion Productions розробила побутовий вогнемет. Інструмент з індексом XM42 є відносно компактним і легким, працює на звичайному бензині та вистрілює полум'я на 8 метрів.

За допомогою XM42 можна розплавляти сніг і лід, спалювати сміття, знищувати комах тощо. Ціна – 700 доларів.