Як йдеться в повідомленні на сайті Інтерполу, запит надійшов учора, 5 березня, у штаб-квартирі Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні (Франція).

Наразі Управлінням Інтерполу з правових питань визначає, чи відповідає це статуту і правилам організації.

Доки правова експертиза не була завершена, український запит буде заблокований для 190-та країн-членів організації, водночас їх інформуватимуть про поточний стан розгляду питання.

“Генеральний секретаріат Інтерполу не робитиме ніяких додаткових коментарів, поки це не буде завершена експертиза і країни-члени не будуть поінформовані про рішення Інтерполу”, - йдеться в повідомленні.

Зауважимо, “червоне повідомлення” - це своєрідний міжнародний ордер на арешт. Таким повідомленням країни просять 190 країн Інтерполу встановити місцезнаходження і заарештувати розшукуваних осіб з метою видачі правоохоронним органам відповідної країни.

Нагадаємо, 25 лютого розпочато кримінальне провадження за фактами організації вчинення умисних вбивств під час проведення масових заходів на Майдані Незалежності у Києві в період з листопада 2013 по лютий 2014 року. "В.Ф. Януковичу, А.П. Клюєву, В.П. Пшонці, В.Ю. Захарченку, О.Г.Якименку, С. М. Шуляку та іншим особам оголошено про підозру. Кваліфікація злочинів наразі не остаточна”, - йдеться в повідомленні ГПУ.

Окрім того, ГПУ порушила справу проти Януковича за спробу захоплення влади.

Екс-президента Віктора Януковича і колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка оголошено в міжнародний розшук.