Режисеру Крістоферу Нолану вдалось перетворити банальну тему порятунку людства на достойний і вражаючий трьохгодинний фільм. Незважаючи на науково-фантастичний жанр і любов творців до маловідомих глядачу термінів, стрічка вийшла не перевантаженою, хоч і спонукає трішки напружити мізки. До роботи над фільмом навіть залучили відомого фізика Кіпа Торна, чия праця про тунелі у космічному просторі стала основою для відкриття, що спостерігаємо у "Інтерстеллар". Завдяки одному із таких тунелів, по сюжету стрічки, стає можливою космічна подорож героя МакКонахі.

Початок фільму зовсім не передвіщає зоряних подорожей, а перших півгодини і зовсім проходять в кукурудзяних полях і тамтешніх піщаних бурях. Багато критиків назвали першу третину фільму злегка затягнутою. Ресурси планети Земля, за сюжетом, майже вичерпані, і колишньому пілоту NASA Куперу (герою МакКонахі), в силу обставин, необхідно займатися звичайним фермерством. Поступово Нолан приводить головного героя до його покликання — космічної подорожі з метою підбору придатної для людського життя планети.

Здавалося б, у космічній сазі не повинно бути багато місця для простих людських стосунків і емоцій, але брати Нолани (один у якості режисера, а інший – сценариста) вплели почуття любові у сюжет і зробили ключовим, поза рамками часу та простору. Так, любов стала єдиною константою, яка підтримувала зв'язок батька із його донькою та, в результаті, врятувала людство від вимирання. Творцям "Інтерстеллар" вдалось втримати баланс між дозою науки та емоцій, а результат однозначно варто глянути на найбільшому екрані, який ви знайдете. Стрічка багатошарова, і кожен глядач може знайти свої акценти у коловороті подій, які так вправно перемішують для нас творці "міжзоряного" фільму.

До Вашої уваги цікава інфографіка всесвіту із "Інтерстеллар" від Dogan Can Gundogdu:

Фільм доволі статичний і екшн-сцен у ньому небагато. Та все ж, "Інтерстеллар" тримає у незрозумілій напрузі, і три години подій проходять на одному диханні. Гумор у стрічці забезпечила присутність робота TARS, який своїми жартами розбавляв серйозність подій.

Слід зауважити, що після Оскара за роль у фільмі "Далласький клуб покупців" Метью МакКонахі продовжує успішний акторський шлях і вдало зливається із своїм персонажем. Під час зйомок "Інтерстеллар" він навіть жив у трейлері неподалік дому Купера, відмовившись від номера у готелі. Гра Енн Гетевей, на відміну, не вражає.

Окрему увагу слід приділити озвученню фільму. Окрім того, що Ганс Ціммер справляє враження, ефектною виявилась і тиша. Наприклад, масштабний вибух у космосі творці "Інтерстеллар" не просто залишили без озвучення, але і підкреслили тишу, нагадуючи таким чином глядачу, де відбуваються події. Такі дрібниці однозначно потішать уважну і прискіпливу аудиторію. Увагу глядачів та преси також привернула нерозбірливість деяких діалогів через фоновий шум, та режисер пояснив це явище як усвідомлений вибір.


"Є моменти в фільмі, де я вирішив використати діалог в якості аудіоефектів, тому іноді він трохи змішувався з іншими звуками - це підкреслювало, наскільки гучний навколишній шум", — сказав Крістофер Нолан.

Не варто ігнорувати і думку тих, хто називає фільм нудним, чи навіть пішов із кінотеатру, не додивившись його до кінця. А такі були. До лав невдоволених приєднались також ті, хто всіма силами після перегляду оспорює та піддає сумніву з наукової точки зору деякі із подій кінострічки чи шукає у ній прогалини та недопрацювання.

Якщо упустити момент з поділом глядачів на захоплених фільмом і обурених ним, то висновок один — про "Інтерстеллар" багато говорять. Ця стрічка оригінально розповідає про вічне, варта перегляду та не забувається одразу після виходу із кінотеатру.