Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на "Українські новини".

Рішення було прийнято на засіданні Нацради в середу. Голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що в ефірі "Інтера" мав місце показ фільмів без отримання прокатного свідоцтва ("Марьина роща -2") і фільмів за участю російських акторів, які висловлюють свою антиукраїнську позицію ("Дом у большой реки" з Ольгою Кабо у головній ролі).

Читайте також: Після махінацій з "Інтером" банк Фірташа визнали неплатоспроможним

Крім того, за результатами моніторингу, проведеного Нацрадою на початку лютого, було визначено низку порушень ліцензійних умов, зокрема – збільшення фільмопоказу з 12 годин 39 хвилин до 15 годин 48 хвилин, зменшення обсягів програм власного виробництва з 5 до 3 годин та збільшення обсягів показу національного продукту з 13 до 15 годин ефірного часу.

Нагадаємо, на початку року навколо "Інтера" розгорівся скандал. На телеканалі в новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських зірок, які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.Серед них – Валерія, Олег Газманов, Микола Басков та інші.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення запропонувала Верховній Раді встановити мільйонні штрафи за порушення, які допустив канал "Інтер".

Крім того, Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо можливої підробки підпису екс-власника "Інтера" перед продажем телеканалу 2005-го року. Ідеться про автограф Ігоря Плужнікова.