"У травні була виразка, після обстеження в липні, коли возило його СІЗО на обстеження,лікарі поставили, що в нього порушена функція печінки,тобто, хронічний невірусний гепатит. Звідки він міг взятися? Відповідно, ці лікарі сказали, робіть щось з Луценком і от ми попросились дайте нам обстежити його!Приїхав цей головний гастроентеролог на дозвіл Вовка і поставив діагноз - початкова стадія цирозу печінки!" – обурюється дружина Юрія Луценка Ірина Луценко.

Крім того, спеціалісти дійшли висновку - за відсутності повноцінного лікування можливе подальше прогресування цирозу печінки у рак. Відтак, хворому з метою уточнення діагнозу необхідне лікування з дообстеженням в умовах спеціалізованого стаціонару.

"Цирози печінки різної теології в стадії декомпенсації є підставою для подання слідчим ізолятором в суд матеріалів про звільнення засуджених від подальшого відбування покарання, мається на увазі і тих, які перебувають там під вартою", - каже адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець.

Втім, суддя, який веде справу, дозволив лікувати Луценка виключно в СІЗО. За словами захисту, у слідчому ізоляторі не має обладнання для утримання таких хворих. Нагадаємо, під час голодування в СІЗО Юрій Луценко втратив майже чверть ваги, і за 3 місяці, які пройшли з моменту припинення голодування, він практично не погладшав.