Розмір пошкодженої площі корпусу важко точно оцінити по довжині і висоті, але від такого ушкодження корабель явно мав би затонути. Довжина горизонтальних ушкоджень приблизно складає 50–80 метрів, а по висоті досягає близько двох метрів.

Тим часом рятувальна операція триває. Рятувальники прочісують ті приміщення на кораблі, які ще не затоплені, а водолази оглядають ту частину судна, що знаходиться під водою.

За словами представників берегової охорони, складність рятувальної операції полягає в тому, що це круїзне судно дуже велике — 290 метрів в довжину. Його водотоннажність становить 114,5 тисячі тон. За розмірами його можна порівняти з авіаносцем.

Влада стверджує, що всього внаслідок аварії загинули троє людей, а не вісім, як передбачалося раніше. Більшість з 3200 пасажирів і 1023 членів команди були евакуйовані на острів Джильї, а звідти потім переправлені на материк.

Як раніше повідомлялось, близько 30 громадян України, за попередніми даними, перебуває на борту круїзного лайнера "Costa Concordia", який сів на мілину біля західних берегів Італії.