Мова йде про власність, що не стосується безпосередньо культових об'єктів.

Імовірно за рахунок введення податку на власність церкви державі вдасться отримувати 720 мільйонів євро щороку. А за даними муніципальних організацій, доходи можуть скласти до 2,5 мільярда євро, пише The New York Times. Загальна вартість цієї власності становить 9 мільярдів євро. До неї входять ресторани, кафе, торговельні центри, а також об'єкти житлової нерухомості.

За пропозицією податкових органів, церковні об'єкти (наприклад, каплиці, розташовані в торгових центрах) платити податок не будуть. Але комерційні ділянки власності стануть оподатковуваними на загальних підставах.

Раніше італійський уряд постановив, що всі власники нерухомості і землі в Італії повинні платити з неї податок. Ватикан був звільнений від цих зборів. Проте близько 130 тисяч жителів країни підписали петицію, що вимагає скасувати пільговий податковий режим для церкви.

Італія змушена підвищувати податки і шукати інші засоби поповнення бюджету через боргову кризу. Держборг Італії перевищив 100% ВВП, а ставки по облігаціях зросли до рекордних рівнів. Це створює серйозну загрозу дефолту в майбутньому.