"Я був вкрай здивований, коли дізнався, що ще у п'ятницю Іващенка після повернення з Печерського райсуду, де він знайомився з протоколом всього судового процесу, без будь-яких пояснень було переведено з медсанчастини, в якій проходив медичне лікування за рекомендацією лікарів, у камеру загального корпусу ізолятора", — сказав Нечипоренко.

При цьому, посилаючись на слова свого підзахисного, він зазначив, що Іващенку після прибуття в СІЗО "навіть не дозволили зайти в палату медсанчастини за особистими речами, які йому працівники ізолятора принесли в камеру близько півночі".

Таким чином, продовжив адвокат, після тривалого перебування в суді і транспортування спецтранспортом Іващенка було не тільки позбавлено можливості проходити так зване "лікування" СІЗО, а й можливості звернутися по допомогу до лікаря.

Як зазначив Нечипоренко, протягом 21-22 квітня Іващенко не дістав зрозумілих пояснень причини його переведення у звичайну камеру, тобто завершили лікарі СІЗО призначений йому лікарями курс лікування чи ні.

Нагадаємо, 13 квітня, колишнього тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони України Валерія Іващенка засудили до 5 років позбавлення волі.