Про це йдеться у прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2015 рік, представленому у проекті держбюджету-2015 №1000, оприлюдненому на сайті Верховної Ради.

З метою мінімізації ризиків основою для розрахунку показників проекту державного бюджету на 2015 рік був обраний сценарій 2, згідно з яким падіння реального ВВП складе 4,3 відсотка, обсяг номінального ВВП 1720,8 млрд. грн., індекс споживчих цін (грудень до грудня попереднього року) прогнозується на рівні 113,1 відсотка, — йдеться в повідомленні.

Цей прогноз побудовано за першим сценарієм макроекономічного розвитку і є консервативним, оскільки, на думку Кабміну, більшу частину чинників і загроз української економіки на даному етапі складно прогнозувати.

Крім того, в документі представлений і інший, більш позитивний сценарій на 2015 рік: відповідно до нього, падіння ВВП становитиме 2%, а інфляція прогнозується на рівні 11,2%.

Також сказано, що прогноз за обома сценаріями був створений на основі припущення про те, що економічна діяльність активізується у II півріччі 2015 року в результаті реалізації економічних реформ, а також завершення військового конфлікту на сході України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про внесення змін до бюджетного кодексу".