"Ситуація в Криму непроста, дуже непроста, але я хочу зазначити, що український уряд виконує свою зобов'язання перед автономією... Український уряд далі виконує і буде виконувати всі свої соціальні зобов'язання перед українцями, які проживають на території автономії", - сказав Яценюк, відкриваючи сьогодні засідання уряду.

Зокрема, за словами Яценюка, за останні два дні Кабмін перерахував Криму на покриття соціальних та інших витрат 60 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Президент РФ Володимир Путін під час зустрічі з журналістами у Московській області заявив, що Росія не розглядає варіант приєднання Криму до Росії. Попри це, за словами російського президента, РФ допоможе Криму грошима, не уточнивши, скільки виділять коштів і з яких джерел.

Водночас голова Верховної Ради АРК Володимир Константинов повідомив, що вже з 5 березня почнуть надходити перші фінансові кошти з Росії на економічний і соціальний розвиток автономії.

Водночас самопроголошений прем’єр-міністр Крим Сергій Аксьонов заявив, що влада Криму відмовилася від переговорів із представниками Верховної Ради України, оскільки вважає нову владу в Києві нелегітимною.