Про це йдеться в Постанові №65 “Про економію бюджетних коштів та недопущення видатків бюджету" від 1 березня, яка оприлюднена на сайті уряду.

У переліку з 31-го пункту - також ліміт в один автомобіль на обслуговування органів держвлади, заборона на обслуговування посадових осіб за викликом, оплату чартерних рейсів, збільшення чисельності бюджетних установ і створення нових без дозволу Кабміну.

Уряд також обмежив закордонні відрядження, виплати грошових доплат держслужбовцям.

Читайте також: Кабмін вирішив продати практично всі державні авто

У рамках економії вводиться заборона на підготовку проектів нових державних цільових програм або збільшення існуючих, бюджетне фінансування проведення виставок, ярмарків, з'їздів, святкування пам'ятних та історичних дат, крім 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, Дня Перемоги, Конституції, Незалежності та пам'яті жертв голодоморів.

Крім того уряд встановив, що міністр може мати не більше чотирьох заступників, голова облдержадміністрації - трьох, а райдержадміністрації - двох.

Фонду держмайна доручено разом з уповноваженими органами управління об'єктами держвласності провести інвентаризацію державних резиденцій, держдач, будинків відпочинку, які перебувають на балансі органів держвлади і в місячний термін внести Кабміну пропозиції щодо їх подальшого використання для суспільних потреб чи продажу.

Читайте також: Кабмін продає всі державні резиденції та дачі

Держуправлінню справами доручено зменшити число літаків для обслуговування вищих посадових осіб.

Серед інших заходів - боротьба з "податковими ямами", нелегальним обігом спирту, посилення контролю над гуманітарною допомогою, повернення незаконно виведених з країни коштів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв постанову, згідно з якою будуть скорочені 42 державні програми через відсутність фінансування, а також призупинив виконання 82-х державних проектів, що реалізуються під патронатом уряду.