Про це повідомляє AFP з посиланням на італійський телеканал SkyTG24.

За даними італійських ЗМІ, Скеттіно зійшов на берег близько 23:40 13 січня, а останніх пасажирів евакуювали близько 6 ранку 14 січня.

Тим часом очевидці стверджують, що у момент катастрофи Скеттіно спокійно вечеряв з молодою жінкою і пив вино. Крім того пасажири скаржаться, що евакуація людей була дуже погано організована. Сам капітан свої дії під час катастрофи прокоментував ще до затримання. Він стверджує, що його судно не відхилялося від курсу і натрапило на скелі, які не були вказані на навігаційній карті.

“Рішення довелося ухвалювати у напруженій ситуації. З холоднокровністю потрібно було вибрати найкращий варіант. Думаю ми не помилилися, майже всіх пасажирів вдалося врятувати”, - каже капітан лайнера "Коста Конкордія" Франческо Скеттіно.

З затонулого круїзного лайнера врятовано кількох людей. Зокрема італійця, який був членом команди, а також подружню пару з Південної Кореї. Чоловіка і жінку доправили на берег через 24 години після катастрофи.

Прокурор, який займається розслідуванням аварії, підтвердив, що капітан покинув судно задовго до завершення евакуації.

Відразу після аварії Скеттіно заарештували. До відповідальності ще можуть притягти й інших членів екіпажу.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня поблизу італійського острова Джильо зазнав аварії круїзний лайнер.

У результаті аварії щонайменше три людини загинули і 14 отримали поранення. Всього у момент аварії на борту знаходилися 3200 пасажирів і 1023 членів екіпажу. Українське МЗС повідомило, що на борту перебувало 45 українців. Ніхто з них не постраждав.

За різними даними, зниклими вважають 50-70 людей.

Влада Італії припускає, що аварія могла статися через збій у навігаційній системі. Водолази вже віднайшли "чорну скриньку" судна "Costa Concordia".