Він прогнозує, що Верховна Рада наступного, сьомого скликання, не допрацює до кінця своєї каденції. За його словами, чергові парламентські вибори - “це фактично спроба законсервувати нинішній парламент”.

"Суспільство не чекатиме ще 5 років, щоб оці "ребята" правили ще 10 років в парламенті, щоб вони з крутизною своєю ходили", - сказав політолог.

На його думку, новообраний парламент буде “парламентом кризового часу, парламентом передреволюційних ситуацій або подій”. При цьому він наголосив, що виграш на виборах - це "квиток на Титанік".

Карасьов вважає, що до нового парламенту “по мажоритарних округах пройде Медведчук і "кучмісти", й ми отримаємо парламент, який буде гірший за цей. Там буде більше старих облич, ніж в цьому парламенті”.

Також Карасьов переконаний, що до парламенту сьомого скликання партія “Фронт Змін”, яку очолює Арсеній Яценюк, пройде “без проблем”. За його словами, “квиток у політичне майбутнє” має також голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"Уміє працювати на стику еліт, на стику легальної і вуличної політики Наталія Королевська", - зауважив експерт. За його словами, лідера партії "УДАР" Віталій Кличко є “свіжим” політиком. "У них немає гарантії проходження в цей парламент, але в них перспективи на майбутнє більші, ніж у тих, в кого сьогодні є гарантії проходження", - підсумував Вадим Карасьов.