За словами Юрія Кармазіна, з проханням розслідувати численні факти порушень законодавства під час виборів до парламенту у багатьох округах він звертався до прокуратури та міліції одразу після виборів. Підставою для його звернень були висновки відразу кількох місій міжнародних спостерігачів.

Позбавлення депутатських повноважень Павла Балоги та Олександра Домбровського Кармазін пояснив тим, що відповіді від правоохоронних органів надійшли лише стосовно згаданих двох округів. Тому в суді він оскаржив обрання саме цих двох депутатів.

Екс-нардеп наголосив, що зараз правоохоронні органи продовжують розслідування стосовно порушень під час парламентських виборів і в інших мажоритарних округах.

Кармазін уточнив, що працює над матеріалами щодо округів у Чернігівській, Одеській, Вінницькій, Запорізькій, Донецькій та Київській областях, але називати конкретні номери відмовився, “тому що скажуть, що він з кимось воює”.

Нагадаємо, відповідно до рішення Вищого адміністративного суду, у мажоритарних округах №11 та 71, де обирали Олександра Домбровського та Павла Балогу, неможливо достовірно встановити результати виборів.

Через позбавлення мандатів народних депутатів Олександра Домбровського та Павла Балоги спікер парламенту Володимир Рибак має намір звертатись за тлумаченням до Конституційного Суду України.