"Я сподіваюся, буквально в ці дні пані Юлію Тимошенко вивезуть до медичного закладу, де їй можна буде надати всю необхідну медичну допомогу і головне — зробити необхідне медичне обстеження", — сказала вона в ефірі "5 каналу".

Ніна Карпачова розповіла, що без попередження відвідала СІЗО, зустрілася з багатьма в'язнями, в тому числі колишніми високопоставленими чиновниками.

Омбудсмен зазначила, що бачила Тимошенко 11 жовтня, під час оголошення вироку щодо "газової справи", і з того часу стан здоров'я Тимошенко погіршився.

"Моє враження перше — вона надзвичайно слабка з точки зору фізичного стану, тобто хвороба її звалила, вона майже не встає з ліжка. Зі мною вона спілкувалася лежачи", — розповіла Ніна Карпачова.

При цьому омбудсмен зазначила, що Юлія Тимошенко не падає духом.

Карпачова зазначила, що Тимошенко отримує ін'єкції і таблетки, в основному знеболюючі, і таким чином намагається лікуватися, наскільки це можливо в умовах СІЗО.

У зв'язку з цим омбудсмен заявила, що вона поставила питання медичного обстеження Юлії Тимошенко перед керівництвом СІЗО, керівництвом Державної пенітенціарної служби, а також міністром охорони здоров'я.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко засуджена до 7 років позбавлення волі за порушення при підписанні газових угод з РФ у 2009 році. Крім того, проти неї порушено кримінальну справу відносно корпорації "Єдині енергетичні системи України". Зараз вона перебуває у Лук’янівському СІЗО.