"За попередніми даними, на борту судна могло знаходитися до 30 громадян України, з 18 українцями вже встановлений контакт. За наявною на даний час інформації, громадян України серед постраждалих немає", — повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

За інформацією посольства України в Італії, врятовані пасажири і члени екіпажу судна доставлені на острів Джилья. Судновласник і агентські компанії вирішують питання щодо перевезення врятованих пасажирів на материк та їх подальшої відправки в порти, з яких вони повинні були повернутися до своїх країн.

Дикусаров також повідомив, що посольство України в Італії встановило контакт з представниками місцевої берегової охорони, рятувальних служб та агентських компаній з приводу обміну інформацією про громадян України, надання їм необхідної допомоги і сприяння у поверненні на батьківщину.

Справа перебуває на контролі в посольстві України в Італії та в департаменті консульської служби МЗС України.

За даними посольства України в Італії, на борту судна перебувало 3200 пасажирів (більшість — громадяни Італії, Німеччини та Франції).

Як раніше повідомлялось, поліція розшукує кілька десятків зниклих людей з круїзного лайнера Costa Concordia, який сів на мілину біля берегів Італії. В даний час, за різними даними, зниклими вважаються від 50 до 70 людей.