Британський прем'єр-міністр розкритикував Раду Безпеки ООН через нездатність виробити єдину позицію щодо питання конфлікту в Сирії. Він обурливо звернувся до країн, які "нічого не зробили для того, щоб зупинити ці злочини і в деяких випадках навіть захищали створений Асадом режим терору і допомагали йому".

Кожен з п'яти постійних членів Ради Безпеки ООН має право вето, тому країни досі не можуть виробити спільної позиції з питання про конфлікт у Сирії. В той час, як Франція, Великобританія і США виступають за більш жорсткі санкції проти режиму президента Башара Асада, Росія та Китай не підтримують цієї позиції.

Кемерон був не єдиним, хто висловив своє невдоволення у бік Росії та Китаю, проте його звинувачення пролунало найрізкіше. Дипломатичний кореспондент Бі-бі-сі Джеймс Роббінс вважає, що британський прем'єр у першу чергу мав на увазі Росію і спробував своїм виступом посилити тиск на російську владу, щоб вивести з паралічу Раду Безпеки ООН.

"Кров дітей у Сирії - жахлива пляма на репутації Організації Об'єднаних Націй. І в першу чергу - пляма на тих, хто відмовився протистояти цим злочинам, а в деяких випадках навіть захищав створений Асадом режим терору і допомагав йому", - заявив Кемерон з трибуни ООН.

Нагадаємо, сирійський конфлікт "вбив" 30 тисяч осіб.