“У ці важкі економічні часи потрібно досягнути більшого, ніж просто погашення дефіциту та стимулювання зростання. Ми повинні йти до збільшення соціальної відповідальності та дійсно популярного капіталізму, де насправді спільно працюватимуть сила ринку та зобов’язання відповідальності”, - сказав Девід Кемерон.

Британський прем’єр зазначив, що Великобританії потрібно скоротити кількість регулюючих правил, однак покращити їхню якість. Водночас, Кемерон пообіцяв змінити політику попереднього керівництва, яке допустило фінансування неконтрольованих позик та випустило з-під контролю фінансові спекуляції у лондонському Сіті.

А також додав, що справедлива економіка потребує збільшення кількості власників та підприємців разом зі зростанням кількості працівників, що володіють частками компаній, у яких працюють.

“По-перше, ми повинні бути чесними щодо конкретних помилок останнього десятиліття. По-друге, ми повинні привести до порядку правила та інституції. І по-третє, чи не найважливіше, ми повинні відкрити можливості до підприємництва, де кожен учасник буде зацікавлений у розвитку ринків”, - заявив прем’єр-міністр Великобританії.

Кемерон зазначив, що культура преміальних виплат вийшла з-під контролю, адже втратився зв’язок між ризиком, важкою працею, успіхом та винагородою. Однак заперечив те, що фінансова криза показала неспроможність капіталістичної системи.

Відтак, Кемерон наголосив, що відкритий ринок та вільне підприємництво, як двигун прогресу, є найкращою силою для забезпечення добробуту людини та її особистого щастя.