Про це розповів голова конституційної комісії Криму Григорій Іоффе російській газеті "Комерсант".

За його словами, Крим залишиться парламентською республікою, і депутатам проект основного закону залишає розширені повноваження – зокрема, голосувати за поданням голови республіки за інших членів уряду.

Іоффе сказав, що конституція може бути ухвалена на спеціальній сесії кримського парламенту до 10 квітня.

Читайте також: У Керчі правоохоронці намагалися розігнати проросійський мітинг згідно з законами РФ

За даними "Комерсанта", дорожня карта ухвалення кримських законів погоджена зі самопроголошеним прем'єром Криму Сергієм Аксьоновим і передана керівництву Міністерства регіонального розвитку РФ.

"У російському законодавстві передбачене утворення у суб'єктах РФ органів влади за типом президентської республіки, як у Дагестані або як в Інгушетії, при цьому глава суб'єкта обирається парламентом, є поділ гілок влади", - прокоментувало джерело в адміністрації президента РФ.

"Але парламентська республіка як форма державного устрою в російському законодавстві не передбачена", - наголосив співрозмовник.

Якщо все ж таки норма про відмову від прямих виборів глави республіки буде затверджена, Крим стане першим некавказьким суб'єктом Російської федерації, який обрав "кавказьку модель".

Зауважимо, за словами голови Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, жителям Криму видають паспорти, дані в яких суперечать російському законодавству. Зокрема, Севастополь в документах вказаний як місто якоїсь "Кримської області РФ".