Кернес наголосив, що він обраний міською громадою Харкова і буде працювати на своєму робочому місці, поки у нього будуть на те повноваження.

Як повідомляє Українська правда з посиланням на блогерів та журналістів у Twitter, мер Харкова повернувся в Україну з Женеви.

"Я прилетів з Женеви, у мене на вихідних там була ділова зустріч", - пояснив Кернес біля аеропорту.

Він додав, що перед Женевою був в Росії.

Кернес запевняє, що у його думках ніколи не було сепаратизму чи федералізму.

"Готовий відповісти за усі свої слова та вчинки", - наголосив голова Харкова, який також запевняє, що у нього не було близьких стосунків з Віктором Януковичем і назвав його історією.

Кернес додав, що він не планує залишати Україну, а губернатор Харківської області Михайло Добкін 24 лютого вийде на роботу.

Мер Харкова не виключає можливе співробітництво з новою владою.

"Переможців не судять, але переможцем буде той, хто зможе зробити ворогів друзями", - додав Кернес.

"Сьогодні вже формується нова влада, є міністри, голова ВР, будемо працювати. А от лозунгів не треба", - додав він.

Пізніше Кернес відвідав площу біля пам'ятника Леніну, де закликав до "миру і дружби".

"Давайте будемо розумнішими, давайте будемо добрішими по відношенню до цих молодих хлопців, які сховали свої обличчя за масками, напевно випили багато якогось напою, і не розуміють, що вони роблять", - сказав він.

"Бо я не розумію, навіщо і заради чого вони стрясають це повітря, що і навіщо вони блокують. Ми зуміємо захистити свої цінності, повірте мені, але зараз не місце і не час. Зараз там нема з ким ламати списи, там стоять молоді хлопці, не потрібно нагнітати конфлікт", - звернувся Кернес до своїх прихильників.

Активісти Євромайдану у бік Кернеса скандували "Гепу на нари!", а той закликав "припинити дестабілізувати ситуацію".

Нагадаємо, Кернес побажав швидкого одужання Юлії Тимошенко.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін не писав і не збирається писати заяви про звільнення.