За словами Кернеса, від керівника місцевого Управління СБУ йому вдалося дізнатися у чому саме його підозрюють.

"Кримінальне провадження відкрите 25.02.2014 року за ч.2 ст. 148, ч.2 ст. 127, ч.1 ст. 129 ККУ щодо міського голови Кернеса Геннадія Адольфовича та інших невстановлених осіб", - зачитав Кернес документ відповідно до якого, за його словами, СБУ мало б встановити його місце перебування та забезпечити доставку до Генеральної прокуратури для проведення слідчих дій.

Мер Харкова також розшифрував статті у повістці. Так, ч.2 ст. 148 - незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене щодо малолітнього або з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї, або здійснюване протягом тривалого часу.

Такі правопорушення караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Ч. 2. ст. 127 ККУ - вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб,- караються позбавленням волі на строк від п’яти де десяти років. Ч.1. ст.129 ККУ - Погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

Кернес запевняє, що ці обвинувачення сфабриковані діючим міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес отримав повістку на виклик до ГПУ у столиці.

Екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна можуть позбавити волі на 5 років.