"У тривалій дискусії, яка була у мене з президентом, він запевнив мене, що готовий до діалогу, і я закликаю його зробити це. Він також підтвердив своє бажання підписати Угоду про асоціацію. Я обговорила з ним нагальну необхідність звільнити заарештованих і забезпечити швидке і справедливе розслідування з тим, щоб притягнути винних у насильстві до правосуддя", - йдеться в заяві Кетрін Ештон.

Читайте також: Я дивлюся на вас із захопленням! - Ештон до українців на Майдані

"З розмов із представниками громадянського суспільства, опозиції і колишніх українських президентів я дійшла висновку, що дії поліції минулої ночі роблять початок політичного діалогу важчим, ніж раніше. У найближчі години я постараюся вивчити всі можливі шляхи, щоб гарантувати, що справжнє мирне рішення все ще можливо. Це потребує більшої політичної сміливості і рішучості”, - сказала Ештон.

До слова, у Комітеті з політичних питань і демократії Ради Європи Парламентської Асамблеї стурбовані насильницькими діями під час зачистки Майдану у Києві.

Нагадаємо, сьогодні після першої години ночі силовики почали витісняти мітингувальників з Майдану Незалежності. Зранку вони також оточили Будинок профспілок та КМДА. Після сутичок в МВС повідомили, що під час зіткнень з демонстрантами в центрі Києва постраждали 10 правоохоронців. Водночас працівники "Беркуту" розбили вночі кільком людям голови.