"Я буду вести з ними переговори. Якщо ці переговори будуть конструктивними - я готовий до таких переговорів. Дуже багато питань сьогодні, які складно розділити - зону відповідальності представників "ДНР" і нашу. Це абсолютно різні питання: і те, що стосується освіти, охорони здоров'я, соціального захисту. Ми не можемо кинути і залишити своїх людей там і забути, що ми відповідаємо за їхній соціальний захист", - заявив Кіхтенко сьогодні на прес-конференції.

Кіхтенко також зазначив, що на переговорах з представниками "ДНР" він готовий "вирішувати такі питання обопільно".

"Але життя покаже, ефективні будуть ці переговори, чи ні", - додав він.

Головна завдання, яке ставить перед собою голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко - це припинення військового конфлікту в області.

Перше - це мир. Друге - це відновлення зруйнованого, створення нового... Боротьба з корупцією, яку ми ніяк не можемо перемогти. Почнемо з Донецької області,
- заявив Кіхтенко.

Він наголосив, що його метою є відновлення кордонів Донецької області.

Нагадаємо, 10 жовтня Президент України Петро Порошенко повідомив про звільнення Сергія Тарути з посади голови Донецької облдержадміністрації і призначення на цю посаду Олександра Кіхтенка. За словами Президента, кандидатура Олександра Кіхтенка – “це правильне поєднання, яке зараз необхідне Донбасу, - і генерал, і губернатор”.

Що спонукало керівництво країни до таких кадрових змін - читайте у нашому огляді: Замість "кризового менеджера" Тарути головою ДонОДА стане контррозвідник Кіхтенко