На акцію вийшло за різними оцінками від 3 до 5 тисяч чоловік. Як повідомляє "Інтерфакс", з владою було узгоджено участь у пікеті 300 людей. Управління МВС по Томській області нарахувало на акції 1,5 тисячі осіб.

4106 людей документально зафіксували свою присутність на пікеті.

"Були побоювання, що погода завадить, але ні, дуже потішило ставлення томчан. Все пройшло досить спокійно, ніяких провокацій і негативних гасел не було", - розповів агентству новин ТВ-2 організатор пікету Іван Шевельов.

Він додав, що адміністрація Томська погодила проведення мітингу на підтримку ТВ-2. Він пройде 21 грудня в 14 годині (за місцевим часом) на площі перед Палацом видовищ і спорту.

"Мітинг потрібен, тому що багато хто хотів висловитися. Всі, хто захоче висловитися зможуть це зробити 21 числа", - додав Шевельов.

Зауважимо, томська телекомпанія вдруге за рік опинилася під загрозою закриття після відмови місцевого телецентру продовжити договір на здійснення ефірного мовлення в метровому діапазоні на Томськ і передмістя.

ТВ-2 - одна з перших приватних російських телекомпаній - вперше вийшла в ефір 15 травня 1991. У 2014 році телекомпанія вже конфліктувала з РТРС "Томський обласний радіотелевізійний передавальний центр" у зв'язку з аварією на телевежі 19 квітня. Відновити мовлення телекомпанія змогла лише 6 червня.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше російський телеканал "Дождь" змушений покинути ще одне приміщення у Москві. Керівництво "Дождя" не виключає, що телеканал мовитиме з квартири.