Попередження телеканалам

За його словами, у Нацради з питань телерадіомовлення є завдання – зробити правила гри чесними та прозорими та щоби телерадіокомпанії називали своїх власників, джерела фінансування та виконували всі умови, на яких вона отримала частоти.

112 канал, на думку Артеменка, останнім часом дивитись соромно, так як вони транслюють неправдиві факти

"Претензія до 112 каналу у нас є одна і суттєва, від телерадіоіндустрії...Дотримуйтесь ліцензій, які ви взяли. Будьте чесними перед людьми і перед колегами", — сказав Артеменко.

Телепорушники

Як він розповів, для організації підставою для перевірки телеканалів є листи від будь-яких орагнізацій, СБУ та просто громадян.

Рішенням проблеми телепорушників може бути таким – внесення змін до положення, збільшення покарання та несення відповідальності телеканалами, — розповів Артеменко.

Зараз пропонуються прості норми для захисту інформаційного простору України. Є норма – мінімальна частка українського національного продукту має бути у відповідних діапазонах.

"Кількість каналів буде скорочуватись. І вже є перші наслідки – багато телеканалів скорочують свої штати", — сказав голова Нацради з питань телерадіомовлення.