Нагадаємо, автомобіль Nissan ввечері 13 січня на повній швидкості в’їхав у натовп молодих людей, біля центральної ялинки міста. Загинула 17-річна студентка одного з вишів Луганська. 11 - опинилося у лікарні.

“Двоє з них сьогодні перебувають у вкрай важкому стані. Госпіталізовані в обласну клінічну лікарню. Їм провели оперативне втручання на головному мозку. Стан їх тяжкий, але стабільний”, - доповів начальник управління охорони здоров’я Луганської ОДА Павло Малиш.

Експерти встановили, що в крові винуватця ДТП не було ані проміле алкоголю. Проте він перебував під кайфом. Що за психоактивну речовину він споживав, спеціалісти обіцяють назвати після завершення експертизи.

“При первинному огляді лікар визначив у нього стан одурманення. Тобто, стан зміненої психіки внаслідок прийому якоїсь психоактивної речовини. Відповідно реагувати, і керувати собою і своїми діями він не міг”, - сказав головний лікар Луганського обласного наркодиспансеру Микола Овчаренко.

Особа водія - 29-річного Георгія Осипова - правоохоронцям добре відома. Він випускник юрфаку одного з вишів Луганська. Проходив стажування в міліції та прокуратурі. За водіння в нетверезому стані та інші правопорушення на нього вже кілька разів складали протоколи та накладали адмінштрафи. За два дні до трагічної їзди суд позбавив його водійських прав строком на один рік. Тепер прокуратура з’ясовуватиме чи не зам’яко раніше діяли ДАІвці з цим правопорушником.