Щонайменше третина з числа так званих внутрішніх біженців – діти, звітують в УВКБ ООН.

Внутрішнє переміщення почалося перед березневим референдумом у Криму і з того часу стабільно зростає. Статистика щодо переміщених осіб формується на підставі даних, які ми отримуємо від органів місцевої влади, – йдеться у повідомленні на офіційному сайті відповідного управління ООН.

За статистикою більшість сімей переїжджає в Центральну (45%) і Західну Україну (26%). Декого з окупованого Криму розмістили також у південно-східних регіонах України.

Читайте також: З Криму вивели ще 4 кораблі ВМС України

Є випадки, коли люди встигли стати біженцями уже двічі за останній час – спочатку з півострова, а потім – зі сходу України. При цьому кількість громадян України, які хочуть знайти притулок за кордоном, залишається досить низьким.

Більшість переміщених осіб – це кримські татари, проте місцева влада нещодавно повідомила також про збільшення кількості етнічних українців, росіян і змішаних сімей.

До слова, транспортне сполучення материкової частини України з півостровом Крим під питанням. Купівля квитків на потяги до Криму і в зворотному напрямку з 1 червня поки що неможлива. Автобусне сполучення теж під питанням.