"На сьогодні, за офіційними даними, у нас, разом з Кримом, майже 417 тисяч осіб (переселенців - 24)", - сказав він в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

Віце-прем'єр нагадав, що уряд вже ухвалив постанову про компенсацію оренди житла для переселенців - по 884 гривені на одну людину.

Гройсман також зазначив, що, за підрахунками уряду, на відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу та на забезпечення первинних потреб переселенців необхідний мінімум становить 11 мільярдів гривень.

"11 мільярдів гривень - це первісна цифра, що включає відновлення пошкодженої інфраструктури, реінтеграцію східних областей і зміну якості життя місцевого населення. В цьому плані ми тісно співпрацюємо з ЄС, місією ОБСЄ та Світовим банком", -розповів він.

При цьому Гройсман наголосив, що на сьогоднішній день українська влада не може забезпечити фінансування частин Донецької та Луганської областей, які знаходяться під контролем бойовиків.

"Зараз ми фізично не можемо фінансувати ці території, окуповані терористами. Тільки після легітимних виборів і складання зброї. І це, погодьтеся, логічно. Хоч і дійсно жорстко по відношенню до жителів Сходу", - додав він.