Кличко зазначив, що на наступній сесій Київради депутати розглянуть питання про передачу кінотеатру в оренду трудовому колективу.

Вчора був внесений проект рішення про передачу кінотеатру в оренду трудовому колективу. І я впевнений, що на наступній сесії це рішення буде ухвалене. Наше ключове завдання – щоби кінотеатр залишався без зміни профілю, і щоби об’єкти соціальної і культурного спрямування залишалися у власності громади,
– зазначив він у коментарі журналістам після проведення наради щодо ситуації навколо "Жовтня".

Мер зазначив, що вже порушене кримінальне провадження щодо підпалу кінотеатру, і хоча "Жовтень" не є історичною пам’яткою, це історичне місце для киян, місце зібрання інтелігенції і перший спеціалізований кінотеатр Києва.

Міський голова наголосив, що сьогодні одне з першочергових завдань – якнайшвидше відновити кінотеатр, щоби він запрацював.

"Столична влада зробить все, щоби кінотеатр якнайшвидше був реставрований. Він був застрахований. Тож страхові компанії повинні виконати свої зобов’язання. А в разі потреби ми будемо долучати громадськість для відновлення улюбленого кінотеатру киян", – сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, співробітники ДСНС зуміли погасити пожежу, яка вчора під час показу фільму спалахнула у столичному кінотеатрі "Жовтень".