"Президент підписав закон "Про основи державної мовної політики" і відразу ж створив робочу групу з підготовки змін до нього, - нагадав Ківалов. - У цю робочу групу увійшли, звичайно, і ми з Вадимом Колесніченком. Вчора ми вже направили пропозиції щодо поправок, які повинні удосконалити новий закон".

Ківалов зазначив, що пропозиції вже надали керівнику робочої групи Раїсі Богатирьовій та керівнику підгрупи Леоніду Кравчуку.

"Думаю, у вересні Верховна Рада прийме наші пропозиції щодо внесення змін до закону, - продовжив Ківалов. - Це позбавить опозицію можливості маніпулювати свідомістю виборців, вселяючи нашим співгромадянам всяку нісенітницю то про загрози українській мові, а також про введення другої або двадцять п'ятої державної мови. Більша частина поправок - це ті, які ми вже подавали після прийняття закону в першому читанні, але вони не були розглянуті парламентом через інтриги опозиції і профільного Комітету".

Нагадаємо, після підписання Президентом Віктором Януковичем закону "Про основи державної мовної політики" обласні і міські ради сходу та півдня України узаконили російську мову в статусі регіональної. 17 серпня статус російської був підвищений в Запорізькій області, в Севастополі та в Донецькому регіоні.