У зверненні ГУ МВС у Києві до Олександра Попова запропоновані заходи, які взимку дозволять уникнути звичних для цієї пори року заторів. У Києві, як відомо, саме через ці проблеми люди годинами добираються додому після роботи.

Одним з проблемних питань виникнення заторових ситуацій на вулицях у центральній частині столиці називають облаштування зон платного паркування на проїзній частині. Це займає одну смугу дороги і заважає прибирати сніг.

У міліції натомість пропонують облаштовувати паркувальні майданчики на газонах, на яких передбачається встановлення міцних газонних решіток, котрі надійно захистять газони від коліс транспортних засобів. Столична ДАІ від себе запропонувала започаткувати платний в’їзд до центральної частини міста у денний час доби. Рішенням цієї проблеми називають створення перехоплюючих паркінгів на кінцевих станціях метро.

Читайте також: Вартість київського метро "покращать", ймовірно, до 5 гривень

“Важливо також вирішити питання щодо відновлення евакуації транспортних засобів, водії яких порушують Правила дорожнього руху у частині зупинки та стоянки”, - йдеться в повідомленні.

Керівник столичної міліції Валерій Коряк сподівається, що у КМДА вивчать вказані пропозиції і вже найближчим часом прийме щодо них своїх рішення.

“Як-то кажуть, ще не відгриміли осінні грози, а ми вже про зимові замети думаємо. І це правильно, адже сувора пора не за горами. І доки погодні умови не ускладнилися, потрібно здійснити всі можливі заходи для того, щоб торішній дорожній колапс не повторився”, - пояснив Коряк.