"Ця Київрада – нелегітимна. Роз'яснення Конституційного суду, навіть з урахуванням того, що це дискредитований інститут в нашій країні, абсолютно не торкається питання позачергових виборів Київради. Будь-яке рішення Київради є нелегітимним (прийняте від 2 липня, – "24")", – каже Луценко.

Колишній урядовець переконаний, що зараз потрібно оскаржити у Вищому адміністративному суді бездіяльність Верховної Ради, яка не призначила виборів у столиці. І. очевидно, додає він, отримати відмову.

"Оскільки всі ми знаємо ціну українським судам, і після цього добиватися справедливого, законного рішення на право кожного киянина обирати свого депутата в Європейському суді з прав людини. При цьому кожен, хто сьогодні заносить хабара руху "Дерибан ", яке ще страшніше, ніж рух Талібан, у Київраді, повинен пам'ятати: усі пролобійовані земельні та інші питання будуть рано чи пізно визнані незаконними Європейським судом, а потім Верховним судом України", – прогнозує екс-міністр.

До слова, штат Київської міської державної адміністрації має зрости на 37 людей. У відомстві кажуть, що зріс обсяг роботи, яким займається КМДА, а це потребує залучення нових працівників.