Як з`ясувалося, скандальне будівництво йде повним ходом.

"Вчора було підписано нарешті рішення Київради про введення мораторію на будівництво під стінами Софії, зокрема на вулиці Гончара. Як ми бачимо, роботи продовжуються. Чергове окозамилювання з боку нашої влади", - каже ГО "Кияни проти руйнації Києва" Ірина Нікіфорова.

Будь-які спроби активістів потрапити, чи принаймні зазирнути на територію будмайданчика успіху не мали. Ворота міцно зачинили. Охорона лише гучно стукала металевими предметами по паркану в надії відлякати допитливих.

Зрештою, учасники акції викликали працівників міліції, аби ті покарали "кривдників" і допомогли потрапити всередину. Однак, правоохоронцям на територію, що є приватною власністю з невідомим господарем, зайти теж не вдалося. Охорона причаїлась, а ворота так і не відчинили.

Зрештою, правоохоронці зафіксували скарги активістів щодо погроз з боку охоронців будмайданчика і пообіцяли розібратися в ситуації.

"Даємо термін два тижні, щоб призупинити це будівництво. Якщо воно не буде зупинено, то тут і біля Адміністрації Президента буде поставлено намети, де люди почнуть голодувати", - каже голова молодіжного руху "Київ" Арсеній Пушкаренко.

Нагадаємо, вимогу щодо призупинення будь-якого будівництва поблизу Софії Київської, а також інших історичних пам`яток Києва висунуло ЮНЕСКО. Однак, столичні депутати наклали мораторій лише на початок нових будівництв, так і не зупинивши вже розпочатих будівельних робіт.