А ось так київські школярі допомагають АТО. Діти збирають макулатуру. А всі виручені гроші віддадуть на допомогу бійцям 12-го батальйону територіальної оборони Києва. Для деяких учнів та вчителів допомога воякам особиста справа.

У нашій школі є дітки, хлопчики і дівчатка, батьки яких в АТО. І сьогодні ви мабуть бачили сльози на їх очах і залишитись байдужими неможливо, дивлячись в очі цим дітям. Вони відчувають більше, ніж будь-хто із інших дітей, так же як відчуваю і я, оскільки також мій син сьогодні в АТО в Дебальцево,
— розповідає директор одніє зі шкіл.

Акцію на допомогу бійцям діти розпочали наприкінці січня. За тиждень учні принесли зо дві тони макулатури. Весь папір вже передають на утилізацію. Аби якомога швидше допомогти армії. Бо ж потреби бійців змінюються.

Подякувати дітям прийшли бійці. Вони саме перебувають у Києві на лікуванні. Для них учні підготували подарунки –обереги.

Для пораненого в бою Максима дитячі обереги – це святе. До речі, його лікуванню посприяла малеча. Бориспільські школярі влаштували благодійну ярмарку, де збирали кошти вояку на операцію.

Коли дивишся на дітей, які зараз тут можуть спокійно гуляти, не знаючи війни, це дуже велика емоційна радість. і кожен оберіг важливий. Я не знаю ані одного солдата, який би не цінував ці подарунки, зроблені дитячими руками,
— розповідає боєць.