"На сьогодні в місті в мережах водопостачання вода якісна і безпечна, за всіма показниками відповідає вимогам чинного в Україні стандарту", - запевнила головний технолог Київводоканалу Інна Лавренчук.

"У Києві споживають сьогодні близько 850-900 тисяч кубічних метрів води на добу. Наші споруди мають потужність значно більшу. Тому проблем з потужностями у нас немає", - переконує представник департаменту експлуатації водопровідного господарства Київводоканалу Володимир Костюк.

Основним забрудником Дніпра залишається річка Прип’ять, що несе велику кількість природних відходів, - кажуть експерти. Якщо ж з очищенням дніпровської води не впораються, то столичний водоканал запустить резервну плавучу станцію "Роса-300", що передаватиме до будинків киян чистішу, деснянську воду.

Втім, у Київводоканалі скаржаться: система попереджень забруднення річкової води в країні не працює. Мовляв, рятувальники не відстежують і не повідомляють про можливі загрози. МНС, у свою чергу, киває на Держводагентство та місцеву владу. Мовляв, це вони зобов`язані перевіряти стан водних об’єктів.