"Ми повинні зробити все, щоб за участі спецпідрозділу міліції" Беркут", який був розпущений, було сформовано новий підрозділ. Але з тих людей, які не брали участь в тортурах і вбивствах. Спецназівці, які не заплямували себе, мають продовжити свою службу на користь країни", — заявив Кличко під час засідання Верховної Ради.

Окрім того, Кличко наголошує на потребі покращити фінансування солдатів та офіцерів "за рахунок скорочення витрат на утримання органів влади та інших надмірних статей".

Нагадаємо, в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про ліквідацію спецпідрозділу "Беркут". Він додав, що на заміну спецпідрозділу "Беркут" незабаром створять нову структуру.

На думку народного депутата від УДАРу Миколи Паламарчука, в Україні необхідно розформувати всю правоохоронну систему, а не обмежуватись окремими спецпідрозділами. Він наголошує, що крім спецпідрозділу "Беркут" необхідно розформувати також спецпідрозділ "Кобра", для чого вже навіть є відповідне звернення від профільного комітету Верховної Ради до в.о. міністра внутрішніх справ.