"Про який відвертий" діалог може йтися, якщо влада демонстративно нехтує правами киян і блокує призначення виборів у столиці? Нинішня Київрада нелегітимна, і домовлятися про проведення незаконної сесії "УДАР" не буде", – цитує кличка прес-служба його партії.

Такі дії Попова в УДАРі назвали "маніпуляціями і шахрайством", у партії бачуть тільки один вихід із ситуації – призначення виборів мера Києва і депутатів Київради.

"Олександрові Попову, якщо він так дбає про життя столиці, слід докласти зусиль для того, щоб у Києві нарешті відбулися вибори. І він, як ставленик партії влади, мав би переконати своє керівництво припинити порушувати Конституцію і змиритися з тим, що владу в столиці повинні вибирати кияни, а не призначати Партія регіонів", – йде мова у заяві.

Як відомо, сьогодні повинна відбутися зустріч голови КМДА Олександра Попова з народними депутатами від "Батьківщини", обраними за мажоритарними округами у місті Києві.

Опозиціонери вимагатимуть, щоб голова КМДА направив звернення до президента та Партії регіонів з вимогою терміново призначити вибори міськради та міського голови столиці.

Нагадаємо, у травні Конституційний суд вирішив - чергові вибори у столиці треба проводити лише у 2015-му році - одночасно з усіма в країні.

Минулого тижня опозиціонери та громадські активісти прийшли штурмувати Київраду. За перешкоджання її роботі голова регламентного комітету регіонал Володимир Макеєнко навіть запропонував розглянути питання щодо позбавлення деяких нардепів мандатів.