"Загоряння, за попередньою інформацією, сталося о 21:45 в середу, під час сеансу на задніх рядах кінозалу. Пожежні і МНС спрацювали оперативно, людей евакуювали, постраждалих немає. Вогонь локалізували”,- зазначив Кличко, повідомляє прес-служба міської ради.

За його словами, не виключений підпал приміщення, “навколо якого протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина”.

Хочу сказати одне: ми не дозволимо відібрати "Жовтень", який став уже символом інтелектуального кіно у столичних глядачів,
- підкреслив мер столиці.

Кличко зазначив, що у четвер проведе оперативну нараду з керівниками профільних відомств столиці щодо ситуації навколо кінотеатру та можливостей якнайшвидшої його відбудови і відкриття для столичних прихильників кіно.

Раніше у ДСНС повідомили, що на місці події працюють 22 одиниці техніки. Горів дах, загальна площа пожежі300 кв.м. Після прибуття пожежники виявили три вогнища загоряння, і всі вони були на даху.

Нагадаємо, сьогодні ввечері у столиці зайнялася будівля кінотеатру "Жовтень": вогонь обійняв дах будівлі, майже зі всіх вікон йде дим.Свідки кажуть, що, за попередніми даними, постраждалих немає. Усіх глядачів одразу евакуювали.