Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"До рукоприкладства не дійшло, хоча я б теж не назвав дискусію, яка відбулася вчора, дипломатією. Вона була дуже складною, але нам вдалося домовитися з питання припинення вогню, щодо відведення танків і важкої артилерії більше 100 міліметрів, у сприянні обміну заручниками. А по інших питаннях прогрес дуже і дуже складний", — зазначив міністр.

За словами Клімкіна, найскладнішим питанням переговорів було функціонування моніторингової місії ОБСЄ.

"Нам потрібно, щоб СММ контролювала ситуація в Донецьку і Луганську. Зараз вони не мають допуску, не можуть перевіряти, де перебуває важка зброя. Я постійно просував цю тему", — зауважив він.

На уточнення, як міністр закордонних справ Росії реагує на пропозицію української сторони, Клімкін відповів: "Лавров формально підтримує підсилення місії і в сенсі збільшення кількості спостерігачів, і в сенсі технічних можливостей, які мають бути надані місії. Але його позиції, мовляв, по-всьому ми маємо домовлятися з Луганськом і Донецьком".

"Наша позиція є простою: ми хочемо принести мир спокій, порядок і закон на території Луганська і Донецька, але саме мешканці цих міст мають визначити своїх легітимних представників. І тому потрібні реальні вибори, відповідні до критеріїв ОБСЄ і реальний шлях уперед", — наголосив глава українського МЗС.

Як відомо, посол України у Німеччині Андрій Мельник описував вчорашню зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" як "дуже жорстку розмову".